Jätehuollon tiedote:


”Naantalin ja Maskun saaristoalueilla on siirrytty kiinteistökohtaiseen keräykseen eli jätteet kerätään kiinteistöjen omista jäteastioista autotien varrella olevilla kiinteistöillä. Saarikiinteistöillä aluekeräyspisteen käyttö jatkuu, mutta pisteiden paikat muuttuvat. Lähetimme syksyllä tiedotuskirjeen jätteenkeräysjärjestelmän uudistuksesta, jossa pyysimme kiinteistönne jätehuollon järjestämistietoja. Emme ole vielä saaneet vastaustanne kyselyyn tai ilmoittamanne tiedot ovat olleet puutteelliset. Pyydämme ilmoittamaan tiedot mahdollisimman pian, viimeistään 6.3.2016. Jätteenkeräyksen vaihtoehdot:

 

1. Oman jäteastian käyttö joustaa tarpeen mukaan ja tulee monessa tapauksessa aluekeräyspisteen käyttöä edullisemmaksi. Oma jäteastia tyhjennetään 2 viikon välein. Jos ruokajätteet kompostoidaan, voi astian tyhjennys olla 4 tai jopa 8 viikon välein. Kesäasuntojen jäteastiat on tyhjennettävä em. tyhjennysvälien mukaan vähintään touko-syyskuun välisen ajan. Astian käyttöönotosta voi ilmoittaa sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.lsjh.fi/fi/asiointi/sahkoinen-asiointi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, puh. 0200 47470 (arkisin 9–15, pvm/mpm) tai sähköpostilla asiakaspalvelu@lsjh.fi.

 

2. Yhteinen eli kimppa-astia naapureiden tai tiehoitokunnan kanssa

Kimppa-astia sopii hyvin vähän jätettä tuottavalle taloudelle tai jos omalle kiinteistölle ei jäteautolla voida ajaa. Taajamassa kimppa-astiaa käyttävien kiinteistöjen etäisyys voi olla enintään 1 km toisistaan, haja-asutusalueella 5 km. Kimppa-astian käyttö on useimmiten edullisin jätehuoltoratkaisu kiinteistölle. Kimppa-astiasta tehdään aina osakkaiden kesken kirjallinen sopimus, joka palautetaan allekirjoitettuna asiakaspalveluumme. Lomake on tulostettavissa osoitteesta www.lsjh.fi/fi/asiointi/sahkoinen-asiointi.

 

3. Saarikiinteistöillä aluekeräyspisteiden käyttö jatkuu. Pisteiden paikat on suunniteltu uudelleen sen mukaan, missä niitä käyttävät kiinteistöt sijaitsevat.

Autotien päässä olevat pisteet tullaan lukitsemaan kevään aikana ja niiden käyttäjät saavat avaimen pisteeseen ilmoitusten perusteella. Tällä pyritään siihen, että vain jätemaksun maksaneet kiinteistöt voivat tuoda jätettä pisteisiin ja väärinkäyttö vähenee. Pyydämme ilmoittamaan, mitä aluekeräyspistettä haluatte jatkossa käyttää. Tiedot voi ilmoittaa sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.lsjh.fi/fi/asiointi/sahkoinen-asiointi tai asiakaspalveluumme.

 

Lähetimme tiedotuskirjeen saarikiinteistöille, missä kerrottiin tarkemmat ohjeet siihen miten avaimen saa lunastettua lukkoliikkeen myymälästä Turusta. Ota yhteyttä kaikissa aluekeräyspisteisiin liittyvissä asioissa asiakaspalveluumme, p. 0200 47470 tai asiakaspalvelu@lsjh.fi.


Asiakaspalvelu, Lounais-Suomen Jätehuolto

Kundtjänst, Sydvästra Finlands AvfallsservicePalvelunumero 0200 47470 Servicenummer
asiakaspalvelu@lsjh.fi
www.lsjh.fi