Aurinko nosti kesäisen tunnelman Röölän rantaan Rymättylässä lauantaina, kun vieraat tulivat nauttimaan silliä ja perunaa kylän perinteiseen Silli ja Uussi Peruni -tapahtumaan.

Päivän tunnelmannostattaja 7 Seinähullua Veljestä -orkesteri ei jättänyt ihmisiä kylmäksi. Heidän huumorinsa laittaa jäyhän saaristolaisenkin nauramaan.

Naantalin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna avasi tapahtuman muistellen Röölän historiaa. Päivän kohokohta oli pitkään odotettu m/s Islan saapuminen Röölään. Alus toi Turusta 93 matkustajaa, joista monilla oli omat polkupyörät mukana. Rantautuminen oli aito elämys

niin rannassa olijoille kuin matkustajille. "Mahtava kokemus!" totesi onnellinen matkustaja.

Myös m/s Kaisla saapui Röölään tuoden kymmenkunta lähisaarelaista.

Röölän talkooväki piti huolen, että järjestelyt onnistuivat. Harmonikkamestarit Kaitsu, Ella ja Tapsa viihdyttivät musiikillaan jonossa ruokaa odottavia vieraita. Päivän mittaan jonoa ehti kertyä monta kertaa. Töitä riitti kymmenelle liikenteenohjaajalle, ja järjestyksenvalvojat huolehtivat kiitettävästi rannan vesiliikenteestä. Kylähuoneella käytiin muistelemassa menneitä ja ihailemassa valokuvia. Samalla myyttiin lähes kaikki vuoden 2017 Röölä-postimerkit. Röölän uusi kesäesitekin valmistui tapahtumaa varten ja sitä jaettiin kiinnostuneille vierailijoille.

Tapahtumassa kävijöitä päivän aikana laskettiin lähes 4000.

Röölässä on tänä vuonna tarjolla niin paljon tapahtumia, että kesää voi pitää melkein juhlakesänä.